Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

24.10.22 / dotaz č. 144753
Dobrý den, odborný poradce je schopen pomoci s tvorbou dotační žádosti i další administrativou pro získání dotace? V které části procesu přípravy projektu je možno oslovit poradce s žádostí o pomoc? Zvažujeme pořízení rekuperace odpadního tepla.
Dobrý den,

Poradci EKIS mohou být kontaktováni v jakékoli fázi přípravy či úvahy o úsporném opatření a získání dotace.
Po konzultaci o plánovaném opatření zdarma poradí klientovi, jaký dotační titul je vhodný, jaké dokumenty má klient získat a jak kde žádost podat.

Pokud klient nemá jasno, jaké opatření je pro nemovitost vhodné, může mu poradce EKIS nejdříve zpracovat zdarma NEO návrh energetických opatření. Poté po zvolení úsporných opatření následuje výše popsaný proces kolem podání žádosti.

S dotační žádostí můžete oslovit také organizaci věnující se Dotačnímu poradenství, zajištující komplexní či částečné služby včetně Energetického specialisty.
Nejlepší je oslovit administrátory daného dotačního titulu, kteří Vám dokážou doporučit lokální společnosti které tyto tituly vyřizují.
V ostravě je to například:
- Hrat, S.r.o.
• http://www.pro-do.eu/
• Regionální dotační centrum enovation
• INNOVA Int. s.r.o.
Ideální chtít takovou společnost, která za prvotní konzultace ohledně relevantnosti projektu nebude chtít žádné poplatky a nejlépe bude celá spolupráce probíhat na základě Secesfee – tzn. Jejich provize bude vyplacena až za úspěšně zrealizovaný projekt – tedy za přidělenou dotační podporu.
Odpovídá:  Ing., Ph.D. David Sýkora* - EKIS Ostrava Ing. Sýkora tisk