Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

20.11.22 / dotaz č. 146367
Zaujala nás nabídka NZU Light pro rodiče, kteří jsou v důchodu a bydlí v rodinném domě - nezatepleném. Součástí podání žádosti je i Odborný posudek navrhovaných opatření, zpracovaného zástupcem EKIS. Můžete nám v tomto poradit?
Dobrý den,
jako první krok Vám doporučuji důkladně prostudovat Závazné pokyny pro žadatele, které najdete ke stažení na odkaze
https//novazelenausporam.cz/dokumenty/nzulight/
https://novazelenausporam.cz/dokumenty/nzulight/
případně i další dokumenty Vzor odborného posudku a Vzor závěrečné zprávy, z nichž vyplývá poměrná jednoduchost administrace žádosti.

V případě, že zjistíte, že žadatel splňuje podmínky pro získání dotace, mohu Vám pomoci při zpracování odborného posudku, který je základem pro podání žádosti.
Podmínky pro získání dotace na výměnu oken jsou specifikovány jednoznačně, tedy v případě, že nemovitost okna a dveře dosud vyměněná nemá, doporučuji co nejdříve zajistit závaznou nabídku (nebo více nabídek) na výměnu oken a dveří, neboť se domnívám, že místo tradičních zimních slev, z důvodu tohoto programu, mohou ceny oken brutálně vzrůst.
Další opatření doporučuji vybrat přímo na místě tak, aby byl dodržen Vámi stanovený cenový limit s ohledem na maximální energeticky úsporný účinek při dodržení dotačních podmínek.
V době podání žádosti musí žadatel nezastupitelně mít zřízenu elektronickou identitu občana.
Uvedené informace jsem projednal s paní starostkou Vaší obce a je pravděpodobné, že obec pomůže se zřizováním e-identit nebo zjistí podmínky zapojení MAS.

S pozdravem Jiří Malkovský
Odpovídá:  Ing. Jiří Malkovský - EKIS Vysoké Mýto Czechia-Moravia tisk