Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

16.11.22 / dotaz č. 146475
Dobrý den,
chtěla bych čerpat z dotace NZÚ light na výměnu některých oken na rodinném domku, který jsem darovala dceři. Dcera si požádala o příspěvek na bydlení, který jí byl potvrzen. Proto si myslím, že by mohla zkusit požádat v této nové dotaci. Dočetla jsem se, že potřebuje Odborný posudek navrhovaných opatření, proto bych Vás chtěla poprosit, zda nám v této věci můžete pomoci?
Dobrý den,

děkuji za dotaz.

Základní podmínky pro poskytnutí podpory jsou následující:
- jedná se o rodinný dům (případně stavbu pro rodinnou rekreaci s trvalým pobytem osob)
- v domě bydlí penzisté nebo osoby pobírající invalidní důchod 3. stupně nebo žadatel pobírá příspěvek na bydlení, rozhodné datum je 12.9.2022, příspěvek na bydlení kdykoliv po tomto datu.
- jedna z výše uvedených osob je vlastníkem domu, tak bude žadatelem o dotaci.

Z výše uvedeného tedy vyplývá, že pokud Vaše dcera pobírala příspěvek na bydlení po rozhodném datu 12.9.2022 je možné využít finanční podpory z tohoto programu.

Výše finanční podpory na výměnu oken činí 6 000 Kč/kus. Finanční podporu na daná opatření je možné získat i na práce provedené v období mezi 12.9.2022 a datem podání žádosti. Příslušnou částku Vám poskytovatel dotace zašle po schválení žádosti o dotaci.

Zahájení příjmu žádostí bude zahájeno 9.1.2023.

Energetická konzultační střediska Vám mohou zdarma pomoci v s vyřízením potřebných záležitostí pro podání žádosti, a to včetně zpracování Vámi zmíněného posudku.

Odpovídá:  Ing. Martin Horník - M-EKIS Praha Ing. Horník tisk