Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

16.11.22 / dotaz č. 146507
Dobrý den, chtěla bych využít dotaci zelená úsporam light. V žádosti o dotaci je nutné doložit odborný posudek navrhovaných opatření, které dodá MAS nebo EKIS. Bydlím v Rokycanech a nevím, na koho se mám obrátit a kolik posudek stojí. Zároveň bych potřebovala poradit s návrhem energetických opatření pro můj dům. Nevím, zda zateplit střechu, nebo fasádu. Stropy sklepa jsem již po 12.9.2022 zateplila.
Děkuji za radu.
Dobrý den, omlouváme se ale NZÚ Light byla vyhlášena 14.11.2022. Bohužel poradci MPO nemají výsadní nebo mimořádný přístup k těmto přesným údajům dotace a tak jsme se přesné vyhlášení dotační výzvy "light" dozvěděli stejně jako vy z médií a vyhlášené tiskové zprávy MŽP.

Po prostudování vyhlášeného dotačního programu budeme schopni na vaše dotazy adekvátně zareagovat, nejdříve však počátkem prosince 2022 nebo déle, pokud bude program pro nastudování a pochopení více náročný. Dotační programy, které samozřejmě dlouhodobě běží a jejich podmínky se mění v čase minimálně, známe. Toto je však nová situace.

Děkujeme za porozumění

Odpovídá:  Ing., LL.M., MBA Petr Maule - EKIS Plzeň CNE tisk