Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

16.11.22 / dotaz č. 146597
Dobrý den, uvažoval jsem o zateplení stropů rodinného domu, když před několika dny prozatímní ministr ŽP vyhlásil program Nová zelená úsporám Light. To mne zaujalo natolik, že bych ho chtěl využít. Jednou z podmínek je vyhotovení posudku plánovaných změn, který musí potvrdit odborník, m.j. pracovník EKISu. Toto středisko jsem si vybral, protože se nachází nedaleko mého bydliště a dotyčné nemovitosti. Mám k dispozici spoustu podkladů a zcela jasnou představu, co bych chtěl udělat. Žádám Vás tímto o možnost konzultace, případně potvrzení vyplněného formuláře odborného posudku.
S pozdravem
Dobrý den, omlouváme se ale NZÚ Light byla vyhlášena 14.11.2022. Bohužel poradci MPO nemají výsadní nebo mimořádný přístup k těmto přesným údajům dotace a tak jsme se přesné vyhlášení dotační výzvy "light" dozvěděli stejně jako vy z médií a vyhlášené tiskové zprávy MŽP.

Po prostudování vyhlášeného dotačního programu budeme schopni na vaše dotazy adekvátně zareagovat, nejdříve však počátkem prosince 2022 nebo déle, pokud bude program pro nastudování a pochopení více náročný. Dotační programy, které samozřejmě dlouhodobě běží a jejich podmínky se mění v čase minimálně, známe. Toto je však nová situace.

Děkujeme za porozumění
Odpovídá:  Ing., LL.M., MBA Petr Maule - EKIS Plzeň CNE tisk