Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

16.11.22 / dotaz č. 146627
Zajímala by mě možnost získání dotace na částečné úpravy domu. Jednalo by se o výměnu starších oken za moderní trojskla. Případně posouzení domu pomocí termokamery a následné úpravy. Příprava teď přes zimu a na jaře realizace. Děkuji.
Dobrý den,

děkujeme za dotaz. Pro získání financí na dílčí renovaci rodinného domu je možné použít dotační výzvu Nová zelená úsporám Light, kde příjem žádostí začíná 9.1.2023. Do té doby lze žádost připravit.

Základní podmínky:
- jedná se o rodinný dům (případně stavbu pro rodinnou rekreaci s trvalým pobytem osob)
- v domě bydlí penzisté nebo osoby pobírající invalidní důchod 3. stupně nebo žadatel pobírá příspěvek na bydlení, rozhodné datum je 12.9.2022, příspěvek na bydlení kdykoliv po tomto datu.
- jedna z výše uvedených osob je vlastníkem domu, tak bude žadatelem o dotaci.
Konkrétní případy vždy identifikujeme, toto je základní výčet podmínek.

Výše dotace - uvedl jste výměnu starších oken za nová se zasklením tepelněizolačními trojskly. Zde se výše dotace odvíjí od počtu měněných oken.
Výše se počítá 12 000 Kč / 1 ks měněné výplně s tím, že tl. rámu nového okna musí být alespoň 70 mm. Maximální příspěvek je 150 000 Kč a tuto částku by Vám zaslali předem po schválení žádosti o dotaci.
Nové vchodové dveře musí mít tepelněizolační výplň, v případě zasklení to musí být tepelněizolační dvojsklo nebo trojsklo.


Pro identifikaci veškerých náležitostí a pomoc s vyřízením žádosti o dotaci a povinných příloh je možné domluvit se na bezplatné konzultaci v sídle naší společnosti v konzultačních hodinách EKIS PO a ST 13:00-19:00 nebo po předchozí domluvě v jiný čas.
Inspekce na místě a termovizní snímky je možné prodiskutovat.
Odpovídá:  Mgr. Jindřich Syrový ml. - EKIS Kolín SIGREEN tisk