Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

18.11.22 / dotaz č. 146771
Dobrý den.
Dosud jsme nečerpali od státu žádné dotace. Chtěli bychom u našeho rodinného domu v rámci nových dotací, které byly zveřejněny v listopadu 2022, vyměnit stará dřevěná okna za nová plastová. Dům je zateplený ,půda taktéž. Starý plynový kotel byl před 2 lety vyměněný za nový, kondenzační. Jak máme postupovat ,abychom dosáhli na nové dotace. Jsme oba důchodci a bydlíme sami.
Dobrý den,
výměna oken je určitě vhodná na NZÚ Light, který právě vyšel. Bohužel v současné době vás nedokážeme provést celou administraci v rámci EKIS. Pověřenými jsou MAS, takže se zkuste obrátit na ně (http://databaze.nsmascr.cz/). Pokud byste potřebovala konzultovat vlastnosti oken, dopad jejich výměny.... obraťte se osobně na nejbližší středisko EKIS.
Co určitě budete potřebovat je založit si e-identitu (nemůže být bankovní identita). Tu a účet vedený na své jméno musí mít žadatel, tedy ve vašem případě jeden z majitelů. Zatím si žádost připravovat dále nemůžete.
Určitě si, ale můžete poptat výrobce oken s nabídkami. Okna musí splňovat následující:
Nově instalovaná okna musí mít zasklení izolačním 3-sklem, tloušťka rámu minimálně 70mm.
V případě stávajících špaletových oken může být podpora poskytnuta na jejich celkovou opravu, při níž budou vnější křídla nahrazena novými
(popř. repasovanými) s izolačním 2-sklem nebo 3-sklem.