Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

2.12.22 / dotaz č. 147720
Dobrý den,
jsme s manželkou starobní důchodci a jsme vlastníci domu v Brně a chtěli bychom v rámci NZÚ ligt zateplit dům výměnou plastových oken. Konkrétně 13 oken v ceně 272000 Kč. Podle pravidel bychom mohli požádat o dotaci 12000 Kč x 13 oken = 156.00 Kč, což překračuje limit a je možné obdržet dotaci 150000 Kč. Je tato úvaha správná?
Vedle oken, bychom ještě rádi zateplili dům polystyrenem + foukanou buničinou. Protože budeme mít vyčerpanou dotaci u NZÚ ligt pořízením oken, tak se ptáme, jestli můžeme u zateplení polystyrénem + foukanou buničinou požádat o dotaci z NZÚ (max. 50% nákladů)?
Děkuji za odpověď.
Zdraví

Dobrý den,
ano maximální udělená dotace v podpoře Nová zelená úsporám LIGHT je 150 000 Kč.

Je možné žádat podporu z programu Nová zelená úsporám, kde komplexnější řešení rekonstrukce může přinést věší podporu na dané opatření oproti dílčím nebo částečným opatřením.
S žádostí o podporu Nová zelená úsporám Vám můžou pomoci specialisté, kteří Vám doporučí vhodný postup. Seznam specialistů najdete na odkazu: https://novazelenausporam.cz/specialiste/.

Pokud budete chtít s touto podporou poradit přímo od nás, kontaktujte prosím kancelář v Brně (martin.petr@pasivnidomy.cz, +420 702 059 587) a kolegové si s Vámi domluví osobní schůzku, na které můžete vše probrat.

Děkujeme.
S pozdravem,
Centrum pasivního domu
Odpovídá:  Ing. Tomáš Vanický* - EKIS Brno CPD tisk