Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

1.12.22 / dotaz č. 148257
Dobrý večer,chci se zeptat ohledně NZU Light.
Jaký je postupk získání financí k zateplení RD ?
Podmínky k získání financí splňuji. Děkuji
Dobrý den,

Podrobný postup k získání dotace je uveden v dokumentu (Závazné pokyny pro žadatele), který naleznete na webu novazelenausporam.cz v sekci "Dokumenty".
Finance obdržíte na základě podané žádosti v internetovém portále SFŽP, která musí obsahovat požadované dokumenty. Některé se dokladují při podání žádosti, další po realizaci zateplení.
Při podání žádosti je nutno doložit následující - fotodokumentaci před započetím realizace, dokument prokazující vlastnictví bankovního účtu, dokument prokazující čerpání starobního důchodu nebo případně příspěvku na bydlení a odborný posudek, který může zpracovat pouze kompetentní osoba (zástupce EKIS či MAS). Po realizaci se musí doložit fotodokumentace realizovaného opatření a tzv. závěrečná zpráva, která musí být opět potvrzena kompetentní osobou. Žádosti lze možno podat od 9. ledna 2023, finance obdržíte formou zálohy a poté zbytek po realizaci. Pokud máte zájem o zpracování odborného posudku, můžete se obrátit na mě, působím v blízkosti Vašeho bydliště.
Případně mne kontaktujte do emailu.

S pozdravem Ing. Miroslav Krestýn, M-EKIS Uničov.
Odpovídá:  Ing. Miroslav Krestýn - M-EKIS Uničov Ing. Krestýn tisk