Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

5.12.22 / dotaz č. 148406
Potřebuji poradit se zateplením rodinného domu ve Žluticích č.p. 203. Chtěl bych využít i dotace NZÚ, na koho se mohu obrátit?
Dobrý den,
pokud splňujete podmínky žadatele NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM Light, je zateplení požadováno v tl. 20cm tepelného izolantu. V případě použití velmi kvalitní izolace, pak může pro získání dotace být i tloušťka menší. Program neurčuje, zda musíte zateplit polystyrenem či minertální vatou. (program pro starobní důchodce, invalidní důchodce 3. stupně invalidity a pro nízkopříjmové rodiny - pobírající příspěvky na bydlení). Pro uvedený titul Vám mohu připravit en. posouzení sám.
Pro program NZÚ - je určen pro všechny ostatní vlastníky RD budete potřebovat k žádosti projekt a en. posouzení. Doporučuji Vám začít projektem - tj. aby Vám projektant připravil výkresy, co a jak bude zateplováno a následně posoudil en. expert, zda návrh plní požadavky dotace, nebo bude potřeba ještě projekt upravit.
Podle náhledu z map máte v domě provozovnu (obchod), v části fasády týkající se komerčních prostor prosím předem počítejte že by zateplení na této části stěny bylo bez podpory.
Nevím, zda ve Žluticích takového projektanta máte, ale osobně bych Vám doporučil případně oslovit v Karlových Varech fond životního prostředí, aby Vám dali kontakt na projektanty, kteří jim nosí projekty k žádostem nejčastěji a ty oslovit. - Adresa pracoviště v KV je Majakovského 707/29, 360 05 Karlovy Vary (objekt nad požárníky v KV) - telefon 737 209 980
S pozdravem a přáním pěkného dne
Petr Veleba

Petr.Veleba@email.cz
Odpovídá:  Ing. Petr Veleba - M-EKIS Cheb Ing. Veleba tisk