Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

5.12.22 / dotaz č. 148431
Dobrý den, hodlám provést částečné zateplení RD. Výměnu některých dřevěných zdvojených oken cca 50 let starých a vstupních dveří. Prosím o radu, kam se mám obrátit s žádostí o odborný posudek a co k tomu budu potřebovat. Bydlím v Příbrami. Děkuji.
Dobrý den, můžete se obrátit na fond životního prostředí s programem Nová zelená úsporám případně Nová zelená úsporám Light. Pro běžné zpracování Nová zelená úsporám je nutné si v tomto případě najít stavaře, který vám může udělat stavební dozor (chcete-li využít svépomoc) a energetického specialistu B ( energetická náročnost budov) pro vyhodnocení efektivity opatření. Mnoha v případech to může být tatáž osoba. Toto je normální postup pro získání datací.
Nová zelená úsporám Light je určena pro lidi pobírající starobního důchod nebo invalidního důchod 3. stupně, nebo domácnost pobírala v období od 12. 9. 2022 příspěvek na bydlení. Tato verze není tak náročná na zpracování a není třeba dělat návrh en. opatření, ale provedeme vám odborný posudek, který by byl přílohou k žádosti o dotaci. Peníze na NZU light je možné dostat předem formou zálohy na opatření. Případě, měli by jste zájem o zpracování NEO (zhodnocení návrhů pro vaši nemovitost) nebo odborného posudku pro verzi Light, můžete se na mě obrátit.
S pozdravem Hrdlička