Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

5.12.22 / dotaz č. 148462
Dobrý den,
je možné vyřídit dotaci Nová zelená úsporám Light pro našeho zákazníka z Rokytnice v O. h. na výměnu oken a vchodových dveří?
Pokud patří Váš zákazník mezi oprávněné žadatele, tj.
- žadatel a všichni členové jeho domácnosti pobírají ke dni podání žádosti o podporu starobní důchod nebo invalidní důchod 3. stupně,
- nebo žadatel v období mezi 12. 9. 2022 a dnem podání žádosti o podporu pobíral příspěvek na bydlení (není nutné, aby jej pobíral po celou dobu)"
můžete se obrátit ohledně spolupráce pro získání dotace NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM LIGHT na naše EKIS na mailovou adresu h1.snajdarova@gmail.com nebo na tel.607657073

Připravte si prosím následující údaje
- jméno a příjmení žadatele vč. kontaktu na něj (telefon, e-mail) případně i kontakt na Vás, pokud budete pro klienta řešit realizaci
- přesná adresa rodinného domu (včetně čísla popisného)
- předběžně rozsah plánovaných opatření (bude upřesněno při osobní návštěvě M-EKIS pro zpracování odborného posudku)

Maximální celková výše podpory na realizaci opatření je omezena na 150 000 Kč.
Dotace na výměnu oken ve stávajících vytápěných místnostech je 12 000 Kč/1ks (nově instalovaná okna musí mít zasklení izolačním 3-sklem, tloušťka rámu minimálně 70mm, v případě stávajících špaletových oken může být podpora poskytnuta na jejich celkovou opravu, při níž budou vnější křídla nahrazena novými popř. repasovanými s izolačním 2-sklem nebo 3-sklem)
Dotace na výměnu vchodových dveří je 18 000 Kč/1ks (nové vchodové dveře musí mít tepelně-izolační výplň a případné zasklení musí být provedeno izolačním 2-sklem nebo 3-sklem)

Ohledně případného upřesnění technických podmínek na výrobky by měl být na základě jednání zástupce EKIS se SFŽP v průběhu prosince 2022 vydán metodický pokyn pro formu zpracování Odborného posudku pro podání žádosti, z tohoto důvodu budou odborné posudky vydávány až od ledna 2023 s tím, že ještě v prosinci může proběhnout technická příprava (návštěva RD, doporučení a návrh energeticky úsporných opatření NEO-RD na základě prohlídky objektu, zajištění E-identity žadatele apod. nebo i nejlépe zajištění cenové nabídky na nové výplně otvorů, ze které bude zřejmý počet výrobků a jejich vlastnosti pro porovnání s podmínkami programu a pro informaci pro žadatele ohledně cenové náročnosti stavební úpravy).
Odpovídá:  Ing. Helena Šnajdarová - M-EKIS Rychnov n. Kn. Ing. Šnajdarová tisk