Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

7.12.22 / dotaz č. 148545
Dobrý den.
V souvislosti s programem NZU light se na vás obracím s žádostí o zpracování materiálu, který bych mohla použít jako podklad pro podání žádosti o dotaci. Jsem spoluvlastníkem rod. domku v okrese Sokolov. Uvažuji o výměně oken, příp. vchodových dveří. Jsem seniorka, takže další úpravy nemám v úmyslu. Prosím o sdělení, jak dále postupovat.
Děkuji.
Vážená paní,
předně je potřeba posoudit další spoluvlastníky Vašeho domu, zda dohromady splníte podmínky pro žadatele.
Z podmínek programu vyplývá:
Žadatelem o podporu může být pouze vlastník nebo spoluvlastník rodinného domu (dle definice RD uvedené v kapitole 9) na jehož úpravy je
dotace požadována, ve kterém má trvalý pobyt počínající před 12. 9. 2022
a zároveň:
– Žadatel a všichni členové jeho domácnosti pobírají ke dni podání žádosti o podporu starobní důchod nebo invalidní důchod 3. stupně,
nebo
– žadatel v období mezi 12. 9. 2022 a dnem podání žádosti o podporu pobíral příspěvek na bydlení (není nutné, aby jej pobíral po celou dobu).

Pokud mi napíšete kdo je spoluvlastníkem, či zda naplňujete víše uvedené podmínky pro žadatele + telefonní číslo, zařadil bych si Vás mezi klienty, které budu objíždět a na místě Vám připravím energetické posouzení jako podklad přikládaný k žádosti.
Prosím napište mi Váš kontakt a zda i Vaši spoluvlastníci plní požadavky na email (Petr.Veleba@email.cz) , abychom se domluvili na případné návštěvě.
S pozdravem Petr Veleba, poradce M-EKIS, Cheb.
Odpovídá:  Ing. Petr Veleba - M-EKIS Cheb Ing. Veleba tisk