Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

12.12.22 / dotaz č. 148873
prosím o pomoc při elektronickém přihlášení k dotaci, která začne od 9.1.23. jedná se o výměnu oken v RD v obci xxxx Dům je v našem vlastnictví a je celoročně obýván. oba jsme důchodci . Potřebné doklady vč, elektronického bankovnictví jsou k dispozici.
Dobrý den,
již při telefonické konzultaci jsem Vám přislíbil pomoc našeho EKIS se zpracováním zprávy o navrhovaných opatřeních (odborného posudku) a následně také zprávy o provedených opatřeních po realizaci projektu. Podrobné informace o podpoře naleznete na stránkách https://novazelenausporam.cz/nzu-light. Prosím, prostudujte si závazné pokyny pro žadatele, které naleznete v záložce "dokumenty" na https://novazelenausporam.cz/dokumenty/nzulight/.
Maximální celková výše podpory na realizaci opatření je omezena na 150 000 Kč. Celková výše podpory na jednu žádost je omezena na max. 100 % celkových realizačních výdajů projektu. Výše podpory se stanoví jako součet podpor na vybraná opatření. Podpora pro jednotlivé typy opatření je uvedena v tabulce 1 - tj. na výměnu oken připadá podpora 12 000Kč na 1 ks okna.

Podporována je výměna stávajících oken ve vytápěných místnostech, a to včetně střešních oken a balkonových dveří.
b) Podpora je poskytována paušálně na 1 kus okna. Okna ve stejném otvoru stavební konstrukce jsou považována za 1 kus3. Sestava okna s balkonovými dveřmi je podporována jako 2 kusy.
c) Nově instalovaná okna musí mít zasklení izolačním 3-sklem, tloušťka rámu minimálně 70mm.
d) V případě stávajících špaletových oken může být podpora poskytnuta na jejich celkovou opravu, při níž budou vnější křídla nahrazena novými (popř. repasovanými) s izolačním 2-sklem nebo 3-sklem.
e) Podpora se neposkytuje na výměnu garážových vrat a jiných typů výplní než jsou uvedené.

S pozdravem,
EKIS Rakovník
Ing. Lubomír Tichý
Odpovídá:  Ing. Lubomír Tichý - EKIS Rakovník Ing. Tichý tisk