Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

28.12.22 / dotaz č. 149376
Dobrý den.
Našla jsem si na netu Vaši adresu, ohledně dotací na zateplení. Ve formuláři žádosti je uvedeno, že je třeba posudku od Vaší firmy. Máme objednávkou domluveno zateplení stropů s termínem realizace leden 2023. Jelikož jsme majitelé domu - manželé důchodci, chtěli bychom požádat o dotace od 7.1.2023.
Můžu mít tedy dotaz, jak je to s tím posudkem?
Předem děkuji za odpověď a přeji pohodové adventní dny.
Dobrý den,
naše středisko má kompetenci vydat Vám odborný posudek pro NZÚ LIGHT, kterou bude možné podat od pondělí 9.1.2023. Nejvíce se nám osvědčuje provést prvotní konzultaci Vašeho záměru u nás ve Veselí nad Moravou, následně podle domluvy návštěvu budovy a s ohledem na zjištěné skutečnosti posudek vyhotovíme. V rámci našich služeb zajišťujeme pro NZÚ LIGHT bezplatně také kompletní administraci dotace, včetně vyhotovení nezbytné závěrečné zprávy.
Vzhledem k tomu, že je konec roku a z Vašeho dotazu jsem pochopil, že si chcete podat žádost hned první den výzvy, Vám navrhuji "zkrácený proces", tedy pošlete mi do emailu fotky toho podstřeší, také zmíněnou objednávku a telefonní kontakt. Zavoláme si, zjistíme další nezbytnosti - zejména co se týká stávající skladby stropní konstrukce - a posudek bychom případně vyhotovili i takto.
Připomínám, že pokud plníte požadavky pro žadatele v rámci NZÚ LIGHT, jsou naše služby zdarma.
Pokud byste nás tedy chtěla využít i pro podání žádosti, je to možné - ovšem nedokážeme garantovat podání ihned po otevření výzvy - předpokládám, že to bude zahlcené - tedy žádosti plánujeme podávat spíše koncem dne (9.1.). Ani si nemyslíme, že by se měla dotace nějak rychle vyčerpat - většina zájemců dávno využila dotace z NZÚ, další potenciální žadatelé neplní nastavené podmínky (např. v domácnosti nebydlí pouze důchodci) a pro řadu zájemců není NZÚ LIGHT až tak výhodná, tedy raději využijí běžné NZÚ, kde mohou čerpat celkově vyšší dotaci za často únosnějších podmínek vzhledem k síle izolantu a dalších okolností (Také z toho důvodu proto nejraději nabízíme prvotní osobní konzultaci.)

Za EKIS Veselí nad Moravou Ing. V. Bílek
Odpovídá:  Ing. Vojtěch Bílek ml. - EKIS Veselí nad Moravou Ing. Bílek tisk