Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

30.12.22 / dotaz č. 149755
Dobrý den, plánujeme zateplit náš dům, jsme z Kyjova. Chtěli bychom použít minerální vatu. Na co si dát prosím pozor, aby například nevznikly rosné body. Oslovili jsme firmu (..........), máte prosím reference?
Děkujeme
Dobrý den,
Váš dotaz je poměrně obecný, je vhodné Váš záměr zateplení blíže specifikovat. Doporučuji kontaktovat mně telefonicky ohledně osobní konzultace u nás ve středisku ve Veselí nad Moravou. Konzultace je zdarma.
Obecně - předpokládám, že máte na mysli zateplení obvodových stěn. U něj většinou není až tak důležité, zda bude provedeno minerální vatou nebo polystyrénem. Zásadní je však zvolená tloušťka izolace a zejména celistvost provedení stěn, včetně řešení různých detailů - právě u nich hrozí zvýšené riziko kondenzace vlhkosti.
Pokud byste chtěli zároveň využít dotaci z programu Nová zelená úsporám, je potřeba uvažovat o tloušťce izolace kolem 160 mm EPS 70 F nebo minerální vaty - samozřejmě s ohledem na stávající obvodové stěny. Dotace je od 600,- Kč/m2.
Ohledně referencí na Vámi zmíněnou firmu - vzhledem k tomu, že působíme v našem regionu již dlouhá léta, tuto firmu znám. Díky naší působnosti v oblasti stavebně technického dozoru mohu konstatovat, že u jejich práce nezaznamenáváme problémy s kvalitou provedení. Nicméně z pozice poradce nejsme kompetentní provádět doporučení konkrétní firmy.
Pokud tedy máte zájem o bezplatnou konzultaci, zavolejte mi některý den (od úterý 3.1. dále), domluvíme se na termínu schůzky.
S pozdravem
V. Bílek - EKIS Veselí nad Moravou
Odpovídá:  Ing. Vojtěch Bílek ml. - EKIS Veselí nad Moravou Ing. Bílek tisk