Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

15.1.23 / dotaz č. 150202
Co mi můžete nabídnout bezplatné pro NZÚ light u RD v Brodku u Přerova,..............RD půdorys 11x11 m, v přízemí, v prvním podlaží 11x6 m ?? Detailní rozměry zašlu obratem
Vážený,
v nově vypsaném dotačním programu Nová zelená úsporám Light je poradenská a konzultační činnost týkající se zájemcům o tento program prováděna pro zájemce zdarma. Pro toto činnost jsou v jednotlivých regionech k dispozici vybraná střediska MAS (Místní akční skupiny) a EKIS (Energetická konzultační a informační střediska). Rozsah činnosti pro zájemce o tento dotační program je dle vzájemné dohody a může představovat pouze obeznámení se a konzultaci týkající se tohoto programu a nebo už konkrétní výběr podporovaných stavebních tepelnětechnických opatření na nemovitosti zájemce a zpracování žádosti, včetně uvedení, jaké dokumenty jsou k podání žádosti potřebné. Při podávávání žádosti se jedná např. o doklad prokazující vlastnictví bankovního účtu, doklad prokazující pobírání důchodu, Odborný posudek Nová zelená úsporám Light – navrhovaná opatření, fotodokumentace stávajícího stavu atd. Po provedených opatření se potom jedná především o Zprávu o provedených opatřeních a fotodokumentaci provedených opatření. Jak „Odborný posudek Nová zelená úsporám Light – navrhovaná opatření“, tak „Zprávu o provedených opatřeních“ mohou zpracovávat pouze střediska MAS a střediska EKIS. Žádost a požadované přílohy se podávají pouze elektronicky prostřednictvím portálu AIS Státního fondu životního prostředí. Vše výše uvedené, jako pokyny a postupy jsou podrobně popsány na web stránkách programu NZÚ Light (https://novazelenausporam.cz/jak-na-to/jak-na-to-v-nzu-light/) .
Naše středisko EKIS Olomouc výše uvedené služby bezplatně poskytuje, ale v současnosti jsme velmi vytíženi vyřizováním žádosti přímo od žadatelů bydlících v Olomouci, popř. nejbližších vesnic. Nyní nejsme schopni odhadnout, jak zde budou dále žadatelé přibývat a využívat naše služby. V případě zájmu o služby našeho EKIS nás kontaktujte, abychom Vás mohli informovat o stavu vytíženosti našeho střediska EKIS v Olomouci (tel. 777 068 990, e-mailu svobodapa@volny.cz).
S pozdravem Ing. Pavel Svoboda, EKIS Olomouc
Odpovídá:  Ing. Pavel Svoboda - EKIS Olomouc Ing. Svoboda tisk