Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

17.1.23 / dotaz č. 150492
Dobrý den, prosím o upřesnění k získání dotace na zateplení za uvedených podmínek: jsem důchodce (72), žena ještě pracuje v soc. službách, naši 3 synové ještě studují, po prarodičích mám RD v Brně z 1936, který jsme v 2005 pomocí hypotéky nadstavili o jedno patro ytongovými tvárnicemi bez fasády a zateplení. Až po splacení hypotéky nám fy IVAS s.r.o. zpracovala 2 varianty zateplení s novou fasádou (za 615.778 nebo 638.935 kč) což bylo nad rámec mých možností. Protože starší syn končí studium a chce se fin. podílet na zateplení, zvažuji letos zateplit aspoň horní patro na bázi ytongů, kterými dům silně prochladá. Bez státní pomoci toho ale nedosáhnu. Mám k jejímu získání nějakou naději? Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
s dotačním program NZÚ light Vám rádi poradíme. Také Vám rádi poradíme s vhodným opatřením.

Podmínky dotace Nová zelená úsporám LIGHT jsou například:
- Žadatelem o podporu může být pouze vlastník nebo spoluvlastník rodinného domu, ...
- Žadatel a všichni členové jeho domácnosti pobírají ke dni podání žádosti o podporu starobní důchod nebo invalidní důchod 3. stupně,
nebo
- žadatel v období mezi 12. 9. 2022 a dnem podání žádosti o podporu pobíral příspěvek na bydlení (není nutné, aby jej pobíral po celou dobu).
Další podmínky bychom prošli na osobní konzultaci.

Kontaktujte prosím kancelář v Brně (martin.petr@pasivnidomy.cz, +420 702 059 587) a kolegové si s Vámi domluví další postup.
Preferujeme první komunikaci pomocí e-mailu, kam nám prosím zašlete Vaše identifikační údaje a rozsah předpokládaných opatření.

Děkujeme.
Odpovídá:  Ing. Tomáš Vanický - EKIS Praha Centrum pasivního domu tisk