Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

24.1.23 / dotaz č. 151783
Dobrý den.
Našla jsem na internetu kontakt na Vás a z toho co se tam píše jsem usoudila, že byste nám mohl pomoci.

Potřebovali bychom pro stavební úřad V Duchcově vypracovat pro Výjimku PD na zateplení domu - dvě stěny na domě .............Hrob a následně uplatnit zelená úsporám .nejdříve Zelená úsporám Leicht.

Stav. úřad požaduje:3xprojektovou dok. zprac. autorizovanou os., součástí je požárně bezp. řešení stavby, průkaz energ. náročnosti stavby, návrh plánu kontrolní prohlídky stavby, stanovisko odboru živ. prostředí.

Žádat o výjimku musíme kvůli tomu, že celou tloušťkou nového zateplení zasáhneme do pozemků tří sousedů.
Souhlasy od majitelů sousedních pozemků máme.
Budeme i rádi za vhodný návrh izolace, aby byla tloušťka co nejužší a nejúčinnější.

Děkuji za nabídku a případně i zápornou informaci obratem.

Dobrý den, naše středisko se specializuje na konzultační činnost v rámci energetických úspor. V současné době jsme zahlceni žádostmi o vypracování Odborného posudku v rámci dotačního programu NZU light. V rámci tohoto programu jsou schváleny jisté vyjímky a proces zpracování žádostí je zde specifický, jelikož se zaměřuje na nízkopříjmové osoby, Ve vašem případě se zcela jistě jedná o čerpání dotací v rámci standardního programu NZU - podoblast A_zateplování. Požadavky na dokumentaci, která se přikládá k žádosti v rámci této dotační výzvy jsou zcela odlišné, než v případě dotačního programu NZU light. V rámci standardního programu je nedílnou součástí žádosti projektová dokumentace vypracovaná autorizovanou osobou, se stavem před a po realizaci opatření a vypracovaný Průkaz energetické náročnosti budovy s výpočty před realizací projektu a po realizaci návrhových opatření. Pro vypracování těchto dokumentů se musíte obrátit na autorizované osoby s požadovaným oprávněním. Naše středisko Vám v tomto směru nemůže pomoci.
Děkujme za pochopení.
Jsme s pozdravem
Odpovídá:  Ing. Kurt Postupka - EKIS Teplice Eco Ventus tisk