Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

8.2.23 / dotaz č. 152638
Prosím o informaci zda lze čerpat o NZU na RD částečně zateplený (100 mm. bílý PP) v 1. n.patře na zateplení přízemí šedým PP do 100 mm. výměnu 1.dřevěného okna (ostatní jsou plastová dvojskla) a zateplení stropu nad obytnou místností (bez zateplení) V domě bydlím s manželkou (oba v důchodu) a zda mohu dostat bezplatnou radu o žádosti o dotaci a konzultaci o realizaci materiálů k zateplení ...( topíme TČ)
Zdravím Vás, k vašim otázkám:
1) Pokud uvažujete o zateplení obvodových stěn domu polystyrenem o tloušťce do 100 mm, tak podmínky dotačního programu NZÚ Light nebudete sto plnit. Požadavek dotačního programu je použít izolant o min. tloušťce 200 mm (bílý PP), resp. s tepleným odporem min. 5 m2K/W.
2) Ano 1 okno vyměnit s podporou dotačního programu můžete. Okno musí být s výplní trojsklem a síla rámu min. 70 mm.
3) Zateplení stropu je podporováno pouze pod nevytápěnými prostory, např. pod nevytápěnou půdou, a další podmínkou je provedení zateplení stropu v celé ploše nad vytápěnými prostory.
4) Bezplatnou radu a konzultaci o realizaci vhodných opatření dostanete na jakémkoliv středisku EKIS, nejbližší středisko EKIS vašemu bydlišti naleznete na https://www.mpo-efekt.cz/cz/ekis
Odpovídá:  Ing. Pavel Koníř - EKIS Ústí nad Labem Drakisa tisk