Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

9.3.23 / dotaz č. 153505
Dobrý den,
Měnil jsem v loni na trvale obývané chalupě okna, původní byla asi 40 let stará. Před třemi roky jsem zavedl tepelné čerpadlo a nová topná tělesa včetně rozvodů, před dvěma roky boiler.
Můj problém je, že chalupa je vedena jako rekreační objekt, rekolaudace na rodinný domek je spojena s takovým byrokratickým náporem, že jsem se o to z časových důvodů zatím nestaral. Základní podmínky jako výška místností, tekoucí voda, septik atd. splňuji, jsem mi třeba chybí projekt na to tepelné čerpadlo ….
Mám nárok ( zpětně) na nějaké dotace?
Děkuji!
Dobrý den,
v rámci Nové zelené úsporám byste měl nárok na dotaci pouze v případě prokázání, že objekt je "stavba určená pro rodinnou rekreaci, která je využívána pro trvalé rodinné bydlení a má přiděleno číslo popisné nebo evidenční. Užívání pro bydlení je prokázáno, pokud žadatel doloží, že on sám nebo jiná osoba má v této stavbě evidován trvalý pobyt počínající 24 měsíců nebo více před podáním žádosti. Trvalý pobyt lze prokázat zápisem místa realizace v občanském průkazu nebo výpisem z Registru osob."
Dále byste měl nárok pouze na opatření dle "Podporována jsou pouze opatření, která byla realizována a uhrazena (i částečně formou záloh) po 1. lednu 2021."
Citované body jsou ze Závazných pokynů pro NZU https://novazelenausporam.cz/dokument/2532

PROPLYN CB s.r.o.
České Budějovice 5
Vrbenská 2044/6

tel. +420 725 551 656