Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

9.6.23 / dotaz č. 161001
Dobrý den, chtěla bych realizovat výměnu oken a vchodových dveří u rodinného domu. Okna jsou původní špaletová z roku 1937, protože byla z modřínu tak vydržela dodnes. Jsem starobní důchodkyně , vdova. Dům jsem zdědila po rodičích v březnu 2022. Realizovala jsem výměnu kotle za kondenzaćní a nechala udělat novou elektřinu, i vyvložkování komína pro topení dřevem . Ještě je nutné vyřešit celou koupelnu , kde jsou používána lázeňská kamna . Protože probíhaly tyto práce tak jsem k trvalému pobytu přihlášena od 28.12.2022 . Na výměnu oken a vchodových dveří již ekonomicky nedosáhnu . Je možnost požádat v mém případě o dotaci ? A jak bych měla postupovat . Moc děkuji za odpověď .
Dobrý den bohužel z důvodu, že máte trvalý pobyt v objektu na který chcete žádat o dotaci nahlášený až od 28.12.2022, nemůžete být oprávněným žadatelem z dotačního programu NZU Light.

Ale nezoufejte můžete žádat do klasické NZU. Podmínky této dotace jsou velmi přehledně uvedeny na web stránkách https://novazelenausporam.cz/ Případně kontaktujte naše poradenské středisko EKIS kde vám rádi pomůžeme s konkrétním postupem při získání dotace.
Odpovídá:  František Brendl - EKIS Pardubice EPP Bohemia tisk