Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

5.6.23 / dotaz č. 161556
Dobrý den, prosím o informaci ohledně výměny oken a vstupních / vchodových dveří.
Jsme SVJ a zhruba před 15 - 17 lety jsme zateplili panelový dům a vyměnili stávající okna za plastová. Máme v současné době nárok na dotaci v rámci ZELENÁ ÚSPORÁM? Pokud ano, kam se obrátit, abychom zjistili co vše je potřeba? Děkuji
Dobrý den
Kompletní informace najdete na https://novazelenausporam.cz/. Doporučili bychom vám nastudovat závazné pokyny pro žadatele a příjemce podpory programu Nová zelená úsporám v rámci Národního plánu obnovy BYTOVÉ DOMY. Tento dokument naleznete na https://novazelenausporam.cz/dokument/2533. V těchto pokynech jsou uvedeny veškeré potřebné informace, které jsou potřeba. Splnění podmínek dotace bude nutné doložit odborným posudkem zpracovaným oprávněnou osobou. Odborný posudek se zpravidla skládá ze dvou částí – projektové dokumentace a energetického hodnocení budovy. Ty mohou vypracovat pouze osoby s příslušnou autorizací či oprávněním.

V případě, že jste v minulosti prováděli nějaká opatření v objektu (zateplení, výměna oken, apod.), je potřeba zjistit, zda-li na tato opatření nebyla poskytována dotace z veřejných prostředků. Podporu nelze poskytnout na opatření a změny opatření, na která byla v minulosti přijata podpora z veřejných prostředků, a u kterých neuplynula doba udržitelnosti stanovená v podmínkách poskytnuté podpory.
Odpovídá:  Antonín Žvak - EKIS Ostrava DK projekt tisk