Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

26.6.23 / dotaz č. 162974
Dobrý den, na SFŽP mě odkázali na EKIS, abych vznesl požadavek na individuální schválení možnosti čerpat dotaci z NZÚ Light. Jedná se o nestandardní požadavek, jelikož jde o rekreační objekt v Praze, kde majitelka (důchodkyně) trvale bydlí, ale nemá schváleno trvalé bydliště. Má dlouhodobé spory s městským úřadem kvůli pozemkům, jinak by si trvalé bydliště již dávno přehlásila. Je možné k takovýmto případům přistupovat individuálně a dotaci schválit i když nesplňuje psanou podmínku k získání dotace? Na adrese jejího trvalého bydliště, což je byt taktéž v Praze, bydlí její dcera, čili je i prokazatelné, že v bytě nežije a žije v rekreačním objektu.
Předem děkuji za odpověď a přeji krásný zbytek dne.
Vážený pane,

srdečně Vás zdravím a děkuji za Váš dotaz do poradny i-EKIS.

Nevím zda je možné tento dotaz relevantně možné posoudit. Podmínky jsou jasně dané a jakékoliv individuální návrhy řeší přímo orgán SFŽP, EKIS nemá pravomoce jakékoliv výjimky řešit. Oslovte osoby v seznamu zaměstnanců SFŽP, kteří administrují žádosti programu Nová zelená úsporám light.

https://www.sfzp.cz/kontakty/pracovnici/

Doufám, že je odpověď dostačující, nebo pokud budete mít nějaké další doplňující dotazy, můžete je formou doplňující otázky položit zde, případně telefonicky či navštívit osobně některé z poradenských středisek EKIS ve vaší blízkosti.

S přátelským pozdravem

Ing. Ladislav Jůna,
EKIS, Praha 5
Odpovídá:  Ing. Ladislav Jůna - EKIS Praha Ing. Jůna tisk