Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

9.8.23 / dotaz č. 165446
Dobrý den,
prosím o konzultaci a pomoc při řešení projektu, jedná se o výměnu oken + vchodových dveří, rodinný dům v Praze v rámci dotace pro důchodce.
Děkuji.

Dobrý den,
Vámi popsaný dotační titul se jmenuje NZU Light a žadatel musí být vlastník, nebo spoluvlastník rodinného domu, ve kterém má trvalý pobyt před 12. 9. 2022 a zároveň žadatel a všichni členové jeho domácnosti pobírají ke dni podání žádosti o podporu starobní důchod, nebo invalidní důchod 3. stupně.

V případě, že splňujete tyto základní požadavky, kontaktujete kterékoliv bezplatné konzultační středisko na adrese https://www.mpo-efekt.cz/cz/ekis/strediska-EKIS, které Vám pomůže s vytvořením e-identity, žádosti o provedených opatření a založení žádosti o dotaci na portále AIS SFŽP ČR.

Z hlediska technických požadavků je třeba mít nová okna s izolačním trojsklem a tloušťkou rámu minimálně 70 mm. Vchodové dveře musí mít provedenou tepelně-izolační výplň, popřípadě zasklení izolačním dvojsklem nebo trojsklem. Částka dotace je poskytována paušálně na 1 kus výplně 12 tis. Kč. A výměna vchodových dveří 18 tis. Kč. Finance jsou poskytovány předem formou zálohy.
Odpovídá:  Mgr. Tomáš Čtrnáct - M-EKIS 3M61 Praha, Tomáš Čtrnáct tisk