Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

8.8.23 / dotaz č. 165665
Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, pokud využijeme dotaci ze Zelené úsporám LIGHT na částečné zateplení fasády domu (např. jen jedna strana domu), zda se dá do budoucna případně vzít i dotace "oprav dům po babičce" a zateplit zbytek domu (samozřejmě za splnění všech ostatních podmínek).

V pokynech jsem četla, že nelze čerpat pokud jsme v minulosti čerpali dotaci z Nové Zelené úsporám, ale nevím zda se do toho počítá i LIGHT.

Děkuji za odpověď


Ano lze žádat v programu NZÚ Light na zateplení jedné stěny a v programu Oprav dům po babičce na zateplení zbylé obálky budovy, tak aby splnil podmínky daného programu. Nicméně je třeba si uvědomit, že v programu NZU Light můžou žádat senioři, invalidních důchodci a lidí pobírajících dávky na bydlení. V programu oprav dům po babičce můžou žádat fyzická osoba, která je vlastníkem nemovitosti a je ekonomicky aktivní, tj. zaměstnanci, zaměstnavatelé, osoby samostatně výdělečně činné, pracující důchodci, pracující studenti a učni, rodiče na mateřské dovolené. To znamená, že musíte být důchodce který pracuje, nebo pracující, který pobírá příspěvky na bydlení.
Odpovídá:  Antonín Žvak - EKIS Ostrava DK projekt tisk