Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

17.8.23 / dotaz č. 166328
Dobrý den, ráda bych požádala o dotaci na zateplení pláště budovy “Oprav dům po babičce”. Okna již máme vyměněná před několika lety (dvojsklo). Zajímalo by mě, zda je možné splnit podmínky pro tuto dotaci, pokud necháme stávající okna a pouze zateplíme fasádu a event. strop sklepa.
Ano, je možné provést komplexní opatření v podobě zateplení i se zachováním současných výplní otvorů (oken a dveří), ale v každém případě je nutné dodržet základní požadavky na tepelný odpor konstrukcí a průměrný součinitel prostupu tepla. To bude klást zvýšený požadavek na zateplení ostatních konstrukcí a to nejen stěn, ale i podlahu na terénu, stropů sklepa, střechy .... Splnění takových požadavků může být konstrukčně a technicky obtížnější a můžete narazit i na estetické problémy (například utopená okna, zvýšené podlahy ...).
K projektu je vždy nutné přistupovat komplexně a na základě konkrétního objektu. Ve Vašem případě se jeví jako ideální využít možnost bezplatné konzultace na místě v rámci programu Návrh energetických opatření - NEO Ministerstva průmyslu a obchodu.
Odpovídá:  Ing. Walter Sodomka - EKIS Kamenice APOKS tisk