Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

21.9.23 / dotaz č. 169923
Dobrý den,

zvažujeme využití dotačního programu Oprav dům po babičce. Bylo by možné si s Vámi domluvit schůzku a probrat, zda by tento program byl pro naši plánovanou rekonstrukci vhodný?

Děkuji Vám za odpověď.

Jana Vašíčková
Dobrý den,
nový dotační program oprav dům po babičce je určen primárně pro osoby, kteří mají v plánu komplexní zateplení obálky budovy. U starého domu to znamená zateplit obvodové stěny, podlahy na terénu, stropy k suterénu, střechu nebo půdu a vyměnit stará okna a dveře. Pokud splníte podmínky v oblasti zateplení, lze navázat dalšími dotačními možnostmi, jako jsou například výměna zdroje tepla, instalace fotovoltaického systému a další. Pro vyřízení dotace je potřeba projektová dokumentace stávajícího stavu, navrhovaného stavu a energetické hodnocení objektu.
Pokud nebudete provádět komplexní zateplení domu nebo z jiných důvodů nesplníte podmínky pro získání dotace, tak je ještě možnost žádat v základním dotačním programu Nová zelená úsporám.
Doporučuji přímo kontaktovat nějaké ze středisek EKIS, M-EKIS ve vašem okolí, domluvit si osobní setkání a zkonzultovat možnosti vzhledem k rozsahu rekonstrukce vašeho rodinného domu. Zde vám zasílám odkaz na stránky ministerstva obchodu a průmyslu, kde naleznete interaktivní mapu, kde jsou uvedena jednotlivá střediska EKIS, případně M-EKIS. https://www.mpo-efekt.cz/cz/ekis/strediska-EKIS

Odpovídá:  Ing. Ladislav Tománek - EKIS Jihlava EAV tisk