Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

23.7.24 / dotaz č. 192176
Dobrý den, prosím o informaci jakou dotaci lze čerpat v případě zateplení střechy a fasády (Okna již byla vyměněna za plastová ) . Také si bohužel nevíme rady se způsobem zateplení střechy. Jde o 55 let starý dům na způsob "Šumperák" a střecha je plochá s plechem jako krytinou. (pro foukanou izolaci prý střecha není vyhovující.)
Vlastníci - manželé důchodci
Děkuji
Dobrý den,
na zateplení obálky budovy (stěny, střecha) můžete žádat z programu NZU případně NZU light. Pro NZU light by jste měli být vlastníci nebo spoluvlastníci rodinného domu; vlastníci nebo spoluvlastníci trvale obývané stavby pro rodinnou rekreaci. U NZU light žadatel a všichni členové jeho domácnosti by měli mít nárok ke dni podání žádosti o dotaci na starobní důchod nebo invalidní důchod 3. stupně, nebo by se mělo jednat o domácnost kde žadatele pobírá příspěvek na bydlení nebo přídavek na dítě. Příjemci starobního důchodu ani členové jejich domácnosti nevlastní žádnou další nemovitost určenou k bydlení ani podíl na takovéto nemovitosti.
Co se týká technického řešení na zateplení střešního pláště, tak Vám mohu poradit, ale potřeboval bych znát přesnou skladbu stávající střechy. Napište prosím na projectstudio@email.cz
Odpovídá:  Ing. Petr Žemla - M-EKIS Nymburk, Ing. Petr Žemla tisk