Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

25.6.24 / dotaz č. 198816
Dobrý den, obracím se na vás s žádostí o doporučení, na koho se obrátit s přípravou stavby (architekt, projektant, energetický specialista, realizační firma, stavební dozor).
Situace:
Prvním cílem záměru je "malá projektová dokumentace" pro jednání se stavebním úřadem. Má se jednat o drobnou pasivní přízemní stavbu s plochou střechou 7x10 m z péotoobrotnových tvárnic bez zateplení.
Ze strany stavebníka je stavba kompletně promyšlena a zakreslena, avšak myšlenku je nutné konzultovat/upravit a propočítat s ohledem na veškeré souvislosti/možnosti stavebníka/pozemku.
Místo stavby:
Děkuji a přeji hezký den
Dobrý den,
mohu Vám odpovědět pouze obecným doporučením.

Vhodný postup je začít s výběrem architekta, který Vám zpracuje architektonickou studii. Dalším krokem je vypracování projektové dokumentace pro povolení stavby (to zařídí stavební projektant nebo architekt). Pokud byste chtěl využít dotaci z dotačního titulu Nová zelená úsporám - standart najdete kontakt na jednolivé energetické specialisty na tomto odkazu: https://novazelenausporam.cz/specialiste/. Doporučuji Vám také obrátit se na kvalitní technický dozor investora, který může pomoci i s výběrem realizační firmy a kontroly nabízeného rozpočtu na řešený objekt.

Děkuji Vám za dotaz a přeji příjemný den.
Odpovídá:  Martin Petr - EKIS Brno CPD tisk