Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

26.6.24 / dotaz č. 199553
Dobrý den, můžu mít ještě dotaz navazující na můj dotaz ze dne 27.5.24 / dotaz č. 196846?

Závěr od ředitele Roniky mám tento:
v bytě došlo k přepouštění SV do TV jak jsem psal již níže.
přepouštění: v bytě dochází k přetlačování SV do TV, přepouštění je způsobeno tím, že tlak studené vody je většinou vždy větší než tlak teplé vody a pokud se v bytě nachází nekvalitní směšovací zařízení (například baterie). Může se tento jev projevovat. Odstraněním přepouštění SV do TV lze zabránit instalováním zpětné klapky.
S pozdravem Jan 3evcovic.
Na můj hlavní dotaz, jestli došlo tímto i ke spotřebě vody mi Jan Ševcovic neodpoví.Snažím se o jeho vyjádření, které bych předložila SVJ, ale je to marné.
Jedná se mi o to, že potřebuji od někoho zjistit, jestli po nás může SVJ chtít ten nedoplatek zaplatit, nebo jestli se můžeme někde odvolat. V tom bytě nikdo nebydlel, ta voda nebyla spotřebovaná. Měl by přece jít udělat nějaký rozpad spotřeby celého domu, kde by se to ukázalo, nebo ne?Může po nás SVJ ty peníze chtít, nebo se můžeme nějak bránit? Děkuji Kiceluková.
Dobrý den,
dotaz č. 196846 ze dne 27. 5. 2024 nebyl určen našemu středisku EKIS, ani s Vámi nebyl nikterak konzultován. Proto se, prosím, obraťte na zodpovědného konzultanta, který s vámi předmětný problém řešil a je do celé situace zasvěcen.
Se srdečným pozdravem tým EKIS 4009 Teplice
Odpovídá:  Ing. Kurt Postupka - EKIS Teplice Eco Ventus
Téma:  Ostatní
tisk