Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

23.7.24 / dotaz č. 201263
Dobrý den,
byl jsem na Vás odkázán přes ČSOB, nevíme si rady se zelenou úsporou, jak o ní zažádat, aby tam bylo vše oč chceme žádat, máme postavěnou novostavbu.
žádat bychom chtěli : Zateplení domu+ trojskla+ nádrž na dešťovou vodu+ tepelné čerpadlo

děkuji za odpověď, popřípadě jsem uvedl tel. kontakt
Adámek
Dobrý den,
v rámci středisek EKIS Vám s vyplněním žádosti můžeme my nebo jiný EKIS pomoci. Jak píšete jednali se o novostavbu budete potřebovat PENB z kterého bude patrné, zda splňujete podmínky dotace. U novostavby můžete žádat úhrnně (kromě nádrže na dešťovou vodu) nerozděluje se tedy na zateplení a zdroj .V případě novostaveb a opatření, s jejichž realizací bylo započato dříve než 3 roky po jejich řádném dokončení, mohou být podporována výhradně opatření, která nebyla započítána v průkazu energetické náročnosti budovy pro stavební řízení, popř. bude doloženo, že stavba plní bez navrhovaného opatření všechny pro ni platné požadavky dané zákonem č. 406/2000 Sb. o hospodaření energií. Za započetí realizace je považována i úhrada zálohy na opatření.
Nejlépe je tedy domluvit si osobní nebo online schůzku v středisku EKIS a celý proces společně probrat a následně projít a podat žádost. Také přikládám odkaz na závazné podmínky: https://novazelenausporam.cz/dokument/3381
Odpovídá:  Ing. Ondřej Hlaváč - EKIS Pardubice EPP Bohemia tisk