Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

21.8.24 / dotaz č. 201776
Dobrý den,

ráda bych využila dotaci z programu Nová zelená úsporám Standard na zateplení rodinného domu. Náš dům potřebuje zateplení fasády a střechy. Dívala jsem se, že o dotaci je možné žádat jen do konce srpna, aktuálně jsem ale na úplném začátku projektu, nemám tedy k zateplení ještě ani žádnou kalkulaci či studii.

Chtěla bych se proto zeptat, zda je vůbec reálné celý proces do konce léta stihnout, tedy od konzultace s EKIS ohledně zpracování návrhu energetických opatření přes zajištění všech potřebných dokumentů až po podání samotné žádosti.

Moc děkuji za pomoc.
Vážená paní Pavlačková,
o pozastavení příjmu žádostí NZU standart žádné informace nemám. Každopádně i pokud by nějaká provozní přestávka byla, program běží úspěšně již řadu let a jeho rušení neočekávám. Konzultace s EKIS ani návrh energetických opatření povinné nejsou, nicméně před zpracováním projektové dokumentace by ale bylo jistě dobré zvážit všechny varianty, které dotace nabízí a na ně projekt koncipovat. Žádost se dá podat až ve chvíli, kdy budete mít odborný posudek (projekt + energetické hodnocení) hotový.
Pokud budete mít zájem o osobní konzultaci, neváhejte mě kontaktovat (tel.: 777057162) a domluvit si termín.

S pozdravem
J. Janovský