Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

5.8.24 / dotaz č. 202385
Mám od letošního května FVE s baterií 10 MWh. Zatím mi přetoky (cca. 1,5 MWh) tečou do sítě zadarmo. Byla mi nabídnuta fixní cena za přebytky 1000,- Kč/MWh, ale nevím, zda by nebylo lepší je prodávat za ceny spotové. Lze někde zjistit, kolik a kterou hodinu jsem dodával do sítě? Takto bych si mohl dle průběhu spotových cen zpětně spočítat, kolik bych býval dostal za těch cca. 1,5 MWh v reálných spotových cenách.

Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz a v návaznosti na něj odpovídám následující:
Jednou z podmínek, kdy se dostanete ke všem informacím o přetocích, je instalace průběhového měření (čtyřkvadrant). Tento elektroměr měří jak dodanou, tak i vyrobenou elektrickou energii.
Po namontování průběhového měření je nutné se přihlásit do portálu Energie 24.
Tuto službu poskytuje společnost E.ON Energie, a.s. se sídlem F. A. Gerstnera2151/6, 370 49 České Budějovice. Energie 24 je zdarma poskytovaná služba internetové samoobsluhy určená pro zákazníky E.ON Energie, a.s.. Internetová samoobsluha umožňuje uživatelům online přístup k informacím souvisejícím s dodávkou energie a služeb. Služba je dostupná nonstop.
Přihlášení do portálu můžete provést na adrese https://energie24.eon.cz/b2b/ po předchozí registraci a zadání platné kombinace uživatelského jména a hesla.
Po registraci a přihlášení si můžete vytisknout průběh přetoků v hodinových intervalech pro jednotlivé dny v uplynulém měsíci.
Potřebné informace najdete v záložce Energie24 - Průběhové měření.

S pozdravem

Ing. Josef Šťastný