Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

26.9.24 / dotaz č. 208701
Prosím o informaci, kde by se dala sehnat výkresová dokumentace k 8bytovému 4podlažnímu podsklepenému panelovému domu typu BANKS, kolaudace v roce 1976. Podle nových nařízení má mít každý bytový dům technický průkaz. K tomu nám chybí potřebná výkresová dokumentace, kterou měl předat původní vlastník objektu, ale nepředal. V archivu informace nejsou. Stačilo by snad podobné, jak uvádíte na vašich stránkách k panelovým domům BANKS. Tam je ale věžák. Nemáte něco podobného k 4podlažnímu 8bytovému paneláku? Dost by nám to pomohlo.
Předem děkuji za informaci


Dobrý den, děkujeme za váš dotaz.
Pokud k domu není dokumentace v archivu stavebního úřadu, jde bohužel o typický projev tehdejší doby. Vzácně lze dokumentaci dohledat v archivech firmy, která dům projektovala, resp. nějakého nástupce.

Možná můžete využít informace z publikace "Komplexní regenerace panelových domů stavební soustavy BANKS" , viz: https://profesis.ckait.cz/r-1-15/
Dále se podívejte na stránky EkoWATT, kde jsou i další odkazy (často bohužel již neexistující): https://panelovedomy.ekowatt.cz/banks.html
Vše o panelových domech slibuje také: https://panelaky.info/vyvoj_panelaku/
Další informace najdete v publikaci "Tepelně technické a energetické vlastnosti budov", vydala Grada v roce 2002 - k publikaci je CD kde jsou tabulky s vybranými konstrukcemi a výkresy panelových domů.

Přeji hezký den!
Karel Srdečný, EkoWATT
Odpovídá:  Ing. Jan Truxa - EKIS Praha Ekowatt
Téma:  Ostatní
tisk