Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

17.10.24 / dotaz č. 209784
Dobrý den, koupili jsme letos na podzim rodinný dům postavený v roce 1986. Rádi bychom provedli stavební úpravy jako je kompletní zateplení objektu, výměnu výplně otvorů a výměnu stávajícího emisně nevyhovujícího kotle na tuhá paliva vč. výměny otopných těles a rozvodů. Rádi bychom na tato opatření využili některou z nabízených dotací, nejlépe Oprav dům po babičce, ale nejsme si jisti, jestli vůbec můžeme dosáhnout hodnot, které jsou dotací požadovány. Můžete nám doporučit někoho, kdo by měl čas posoudit stávající stav objektu (máme zakreslení stávajícího stavu) a navrhnout případná opatření? Na trhu je spousta firem, které nabízejí kompletní vyřízení dotace, ale my bychom měli zájem pouze o zhodnocení popřípadě tvorbu projektu a průkazu energetické náročnosti.
Děkuji a přeji hezký den.
Dobrý den,
jako první krok bych Vám doporučil osobní nebo online konzultaci EKIS (seznam poradců najdete například na tomto odkazu: https://www.mpo-efekt.cz/cz/ekis/strediska-EKIS#strediska). Pokud byste chtěla využít služby naší kanceláře neváhejte nás prosím kontaktovat, rádi Vám poradíme.

Pro kompletní renovaci rodinného domu můžete v základu využít dva druhy dotace Nová zelená úsporám- standart a Nová zelená úsporám - Oprav dům po babičce. Konkrétně můžeme jejich rozdíly probrat na osobní konzultaci.

Dalším krokem může být vypracování Návrhu energetických opatření pro RD, vypracování projektové dokumentace, vypracování PENB ( stávající a nový stav) a vyřízení dotace.

Děkuji Vám za dotaz a přeji příjemný den.
Odpovídá:  Martin Petr - EKIS Brno CPD tisk