Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

16.1.12 / dotaz č. 30987
Dotaz 30975:
Prosím: byt o ploše 100 m2, místnosti 5x5 m strop 3,2 m, plynový kotel BAXI Nuvola3 Comfort 140 Fi, jaká mám instalovat tělesa, stávájící montáž nezaručuje tepelný komfort. Rozměr je cca 5 cm tloušťka délka 160 cm x 60 cm. Myslím si, že instalatér to pěkně zmastil! A to je doba kdy teplota venku je kolem -1 C°
(Položen: 9.1.2012)

Téma:
Vytápění

Tazatel:
Jindřich Pachta
, Brno, (Praha)

Odpovídal:
1028 EKIS Praha, Seven
Ing. Pavel Kárník

doplnění informace: Cihlový obytný dům, 3 podlaží, 4+1, zateplený 10 cm polys., sv.strena, boky domu navazují na okolní domy, parkety podlaha, termo okna dřevěná - borovice 3 roky po výměně. v každé místnosti je jedno okno vybavené mikro ventilací. Děkuji. Omlouvám se za předchozí neúplný popis domu. O tepelné ztrátě nevím nic.
Tepelná ztráta určuje výkon, který má mít tepelný zdroj, aby objekt vytopil na požadovanou teplotu při definované venkovní teplotě. Je vypočtena ze stavebních podkladů a počítá se pro obálku stavby nebo i jednotlivé místnosti. Tepelná ztráta jednotlivých místností určuje potřebný výkon pro jednotlivá tělesa. S ohledem na to, že neznám dispoziční řešení vašeho bytu ani jeho rozměry, doporučuji Vám obrátit se na dodavatele a požádat ho o výpočet otopné soustavy pro Váš byt. U dodavatele můžete zároveň reklamovat provedení práce. V závěru bych chtěl podotknout, že výpočet otopné soustavy do poradenské činnosti EKIS nepatří.
Odpovídá:  Ing. Pavel Kárník* - EKIS Praha, Seven
Téma:  Vytápění
tisk