Internetová poradna i-EKIS / odpověď
2.11.12 / dotaz č. 37308
V jaké výšce má být teploměr na měření teplot v administrativních budovách a výrobních halách
Teploměr si dejte tak, aby na něj bylo dobře vidět, tj. na stůl nebo na zeď do výšky očí (cca 1,6 m nad podlahu). Celkem na tom nezáleží - rozvrstvení teplot v běžné kanceláři není výrazné, přesnost běžných teploměrů není velká, takže jestli bude teploměr 0,5 m nebo 2 m nad zemí je celkem jedno. Rozdíl v měření bude do 1°C, přičemž povolený rozsah teplot je v administrativní budově 20 až 28°C. Na teploměr by nikdy nemělo svítit slunce a neměl by být těsně u vytápění nebo jiného zdroje tepla (monitor PC, žárovka atd.).
Ve výrobní hale je třeba teploměr umístit do pracovní zóny zaměstnance, a pokud si stěžuje např. na chladnou podlahu nebo horko od technologie je třeba provést měření na daném místě.
Teplotu na pracovišti (a další parametry mikroklimatu) upravuje nařízení vlády č. 361/2007 Sb. Podle něho má být teplota v administrativní budově 20 až 28°C, ve výrobní hale s lehkou fyzickou prací 18 až 27°C, při těžší práci může být teplota nižší. Podrobněji například v tomto článku:
http://www.osz.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1435:jak-je-to-s-teplotou-na-pracoviti&catid=85:poradna-bozp&Itemid=74
http://www.mzdovapraxe.cz/archiv/dokument/doc-d9845v12718-podminky-ochrany-zdravi-pri-praci-od-1-kvetna-2010/?search_query=$source=3%20$issue=3I99|$issue=-1|$issue=-1&search_results_page=1
Aby to bylo složitější, správně by se teplota měla měřit kalibrovaným kulovým teploměrem, který zohlední i vliv sálání (třeba od výrobní pece nebo od studené podlahy). Kulový teploměr není běžné a úplně levné zařízení. V případě sporu zaměstnance se zaměstnavatelem bude stejně nejspíš nutné, aby měření provedl nezávislý orgán, tj. krajská hygienická stanice. Měření se pak provádí na několika místech - ve výšce hlavy, břicha a kotníků člověka ( pro pro sedící osobu ve výškách - 1,1; 0,6; 0,1 m, pro stojící osobu ve výškách- 1,7; 1,1; 0,1 m), případně jen ve výšce břicha, je-li rozvrstvení teplot zanedbatelné.
Teplota je jen jedním ze sledovaných parametrů kvality mikrolikmatu na pracovišti. V případě, že se se zaměstnavatelem nedohodnete na podmínkách, lze se obrátit na orgány státního zdravotního dozoru, což jsou pracoviště krajské hygienické stanice.
Přejeme příjemné pracovní prostředí!
J. Beranovský, K. Srdečný
Ve výrobní hale je třeba teploměr umístit do pracovní zóny zaměstnance, a pokud si stěžuje např. na chladnou podlahu nebo horko od technologie je třeba provést měření na daném místě.
Teplotu na pracovišti (a další parametry mikroklimatu) upravuje nařízení vlády č. 361/2007 Sb. Podle něho má být teplota v administrativní budově 20 až 28°C, ve výrobní hale s lehkou fyzickou prací 18 až 27°C, při těžší práci může být teplota nižší. Podrobněji například v tomto článku:
http://www.osz.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1435:jak-je-to-s-teplotou-na-pracoviti&catid=85:poradna-bozp&Itemid=74
http://www.mzdovapraxe.cz/archiv/dokument/doc-d9845v12718-podminky-ochrany-zdravi-pri-praci-od-1-kvetna-2010/?search_query=$source=3%20$issue=3I99|$issue=-1|$issue=-1&search_results_page=1
Aby to bylo složitější, správně by se teplota měla měřit kalibrovaným kulovým teploměrem, který zohlední i vliv sálání (třeba od výrobní pece nebo od studené podlahy). Kulový teploměr není běžné a úplně levné zařízení. V případě sporu zaměstnance se zaměstnavatelem bude stejně nejspíš nutné, aby měření provedl nezávislý orgán, tj. krajská hygienická stanice. Měření se pak provádí na několika místech - ve výšce hlavy, břicha a kotníků člověka ( pro pro sedící osobu ve výškách - 1,1; 0,6; 0,1 m, pro stojící osobu ve výškách- 1,7; 1,1; 0,1 m), případně jen ve výšce břicha, je-li rozvrstvení teplot zanedbatelné.
Teplota je jen jedním ze sledovaných parametrů kvality mikrolikmatu na pracovišti. V případě, že se se zaměstnavatelem nedohodnete na podmínkách, lze se obrátit na orgány státního zdravotního dozoru, což jsou pracoviště krajské hygienické stanice.
Přejeme příjemné pracovní prostředí!
J. Beranovský, K. Srdečný