Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

9.4.14 / dotaz č. 47227
Dobrý den, v roce 2013 jsem zakoupil byt po částečné rekonstrukci, kde byly špaletová okna vyměněna za plastová dvojskla a na 64 m2 ze 102 m2 byly udělané nové podlahy (13 cm polystyren a 5 cm anhydritu) s podlahovým elektrickým topením 60W/m2.
Nyní byl byt převeden na tarif D45 (20 hodin nízký proud), ale jinak je vytápění celého bytu, vaření, ohřev vody vedeno 10 let starým plynovým kotlem. Byt je ve zvýšeném přízemí starého domu v centru HK. Krbová kamna nám byly kominíkem zamítnuty, ale, že nám je schopen předělat topení na kondenzační kotel. otázka je Jakým směrem se tedy vydat...dodělat elektrické topení po celém bytě a koupit inteligentní bojler, nebo za investovat do kondenzačního kotle . Zvažoval jsem i vnitřní zateplení.
Prosím o informaci kolik by stálo poradenství a výběr směru, kterým byt vést...Využití obou systému mi přijde k výši měsíčního paušálu jako nesmysl...

Dobrý den,

energetické poradenství EKIS je BEZPLATNÁ SLUŽBA pro veřejnost, která slouží k podpoře zavádění energetických úspor a obnovitelných zdrojů energie. Určena je občanům, veřejné správě, podnikům a podnikatelům.
Poradenství na téma Vašeho dotazu patří k hlavním tématům zaměření konzultací. Při Vaší osobní návštěvě jsme připraveni s Vámi prokonzultovat výhody a nevýhody možných variant, případně Vás informovat o podpoře státu v prosazování energetických úspor a využití obnovitelných zdrojů energie.
Poradenské středisko můžete navštívit kdykoliv v určených návštěvních hodinách nebo po předcházející telefonické dohodě i v jiné době.

S pozdravem,
Ing. Jiří Malkovský
Odpovídá:  Ing. Jiří Malkovský* - EKIS Hradec Králové ALKA-RPK
Téma:  Vytápění
tisk