Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

19.10.15 / dotaz č. 62936
Dobrý den,
na koho se mám prosím obrátit při žádosti o dotaci na zateplení cca 80 let starého objektu rodinného domu? Jedná se o zateplení fasády a střešní konstrukce. Do zateplování jsem se však již pustil částečně sám, ale papírově to neřeším. Obvodové kce. jsou částečně zatepleny fasádním polystyrenem EPS F70 tl. 160mm. Podkroví zatepleno min.vatou dekwool G039 tl. 160mm mezi krokve + 120mm v sdk roštu. Pokud je pro získání dotaci potřeba ohláška popř. st. povolení, jsem schopen si projekt udělat sám,pracuji jako projektant. Prosím o radu jaké mám možnosti postupovat. Děkuji a přeji pěkný den.
Dobrý den,

děkuji za Váš dotaz. Vaše rekonstrukce by mohla být zdotovatelná díky programu Nová zelená úsporám. Nová vlna s podmínkami bude vyhlášena 22.10. a stávající informace jsou uvedeny v tomto odkazu:

http://www.novazelenausporam.cz/zadatele-o-dotaci/rodinne-domy/3-vyzva-rodinne-domy/

Pro dotaci Nová zelená úsporám bylo doposud třeba mít zpracovaný projekt (půdorysy, řez, pohledy, technická zpráva) dle podmínek programu. Dotace je maximálně do výše 50% způsobilých nákladů. Obrátit se můžete samozřejmě na mě.

Zdraví

Ing. Pavel Štajnrt, 739 388 071, pavel.stajnrt@dek-cz.com
Odpovídá:  Ing. Pavel Štajnrt* - EKIS Bystřice pod Hostýnem DEK tisk