Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

16.12.15 / dotaz č. 64863
Dobrý den,

mám dotaz ohledně tzv. kotlíkových dotací:

- v roce 2012 jsme v rámci kompletní rekonstrukce RD nahradili původní kotel VIADRUS na hnědé uhlí kombinovaným kotlem ATMOS C20S s akumulační nádrží 750 litrů a bojlerem 160 litrů, vše bez dotací, neboť Zelená úsporám byla v té době pozastavena.
V letošním roce jsme pak kotel rozšířili o automatický podavač na pelety a zásobník na pelety.
Můj dotaz zní, zda na úpravu kotle (tj. na úpravu týkající se přechodu na pelety) lze získat kotlíkovou dotaci nebo dotaci v jakémkoliv jiném programu. Pro upřesnění: úprava kotle (hořák, podavač, zásobník) stálo cca 40.000 Kč, v tuto chvíli opět bez jakékoliv podpory.

Děkuji za odpověď a přeji příjemný den.

Dobrý den, děkuji za dotaz.

Dle předběžných informací Jihočeského kraje nelze žádat dotaci na přestavbu kotle. Dotace by se měla vztahovat pouze na nové kotle splňující směrnici Evropského parlamentu o Ekodesignu. Rodinný dům, v němž se kotel nachází, musí buď splňovat alespoň energetickou třídu C nebo se musí provést mikroenergetické opatření. Uznatelné výdaje lze nárokovat zpětně pouze do 15.7.2015. Avízo o vyhlášení 1. výzvy by mělo být pro Jihočeský kraj zveřejněno do 18.12.2015. (příjem elektronických žádostí pak nejpozději od 18.1.2016 do března 2016). Elektronickou žádost je nutno doplnit žádostí písemnou.
Webové stránky Jihočeského kraje (Kotlíková dotace) přikládám.

S pozdravem
Ing. O.Schreiber, Energy Centre Č. Budějovice


http://kotlikovedotace.kraj-jihocesky.cz