Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

18.12.15 / dotaz č. 64904
Dobrý den, chceme podat žádost o podporu na zateplení bytového domu dle výzvy IROP. Jedná se o bytový dům v Náchodě z části se realizovalo zateplení fasády letos, zbytek začátkem roku 2016. Můžete mi doporučit zprostředkovatele, který nám žádost zpracuje?
Děkuji
Dobrý den,

výzva IROP (celým názvem Integrovaný regionální operační program) je zaměřena na „Energetické úspory v bytových domech“ a je poskytována pro bytové domy na území ČR s výjimkou hl. m. Prahy. Bytovým domem se rozumí dům se 4 a více byty, ve kterém více než polovina podlahové plochy odpovídá požadavkům na bydlení a je k tomuto účelu určena.
Dotační program se otevřel dne 18.12.2015 - příjem žádostí do 30.11.2016 (nebo do vyčerpání alokované částky). Realizace úsporných opatření musí být ukončena do 30.9.2018.
K žádosti je potřeba doložit dokumenty uvedené ve specifikacích této výzvy. (K žádosti je nutné doložit mimo jiných projektovou dokumentaci pro stavební povolení, položkový rozpočet stavby, průkaz energetické náročnosti budovy (stav před a po realizaci úsporných opatření) a další.)
Zprostředkovatelé mohou být firmy či osoby, zabývající se dotačními programy, včetně zpracování potřebných dokumentů, přikládaných k žádosti.

S pozdravem
Ing. Tereza Nováková
Odpovídá:  Ing. Tereza Nováková* - EKIS Trutnov tisk