Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

18.12.15 / dotaz č. 64941
Dobrý den,v rámci programu EFEKT je vyhlášena výzva na podávání žádostí, mj. na opatření ke snížení energetické náročnosti veřejného osvětlení (B1). Podmínkou v tomto programu je, že realizací investic musí být dosažena úspora energie minimálně 35 % průměrné celkové spotřeby energie v MWh za poslední 3 roky. Záměrem města Břeclav je postupně řešit obnovu veřejného osvětlení (tělesa včetně konstrukce a kabeláže). Vzhledem k parametru úspory energie 35 % prosím o informaci, jestli musí být dosaženo této úspory jako celku VO (tzn., za celé město), případně dá-li se realizovat po částech a úspora energie se dá prokazovat za danou realizovanou část.
Dobrý den,
prokazovaná úspora se zcela jistě týká záměru, na který žádáte dotaci. V rámci energetického posudku se vymezí tzv. energetické vstupy stávajícího stavu a na tomto stavu se namodeluje přínos realizace opatření.
S ohledem na malou finanční alokaci programu EFEKT je však poměrně málo pravděpodobné, že by se Vám s pomocí tohoto programu podařilo realizovat uvedený záměr. Je to ale věc samozřejmě k dalšímu posouzení resp. konzultace zejména se správcem programu.

Hezký den

Ing. Jiří Cihlář
č. oprávnění 0997
Odpovídá:  Ing. Jiří Cihlář* - EKIS Brno DEA tisk