Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

20.1.16 / dotaz č. 65356
Vážení-V RÁMCI PROJEKTU ZELENÁ ÚSPORÁM JSEM SI NECHALA ZATEPLIT ROD.DŮM.pROVEDENO ODBOTRNOU FIRMOU.PŘI PŘEDÁVÁNÍ DOKLADŮ BYLA POŽADOVÁNA ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA DOZORU.NA TOTO JSEM,ALE NEBYLA NA ZAČÁTKU UPOZORNĚNA.Myslela jsem,že pokud toto provádí odborná firma není dozor potřeba.Kde seženu po realizaci stavební dozor?
Dobrý den, děkuji za dotaz.

Ano, dotační program Nová zelená úsporám má v Závazných pokynech pro žadatele a příjemce podpory v části Základní podmínky poskytování podpory v bodě 15 tuto větu.
„Žadatel o podporu je povinen zajistit odborný technický dozor nad prováděním stavby.“ Pro potřeby Programu jsou požadavky na odborný technický dozor stavebníka uvedeny v kapitole 11.
„Odborný technický dozor je technický dozor stavebníka nad prováděním stavby vykonávaný osobou, která má vysokoškolské vzdělání stavebního nebo architektonického směru nebo střední vzdělání stavebního směru s maturitní zkouškou a alespoň 3 roky praxe při provádění staveb, popř. je autorizovanou osobou České komory autorizovaných inženýrů a techniků (ČKAIT) nebo České komory architektů (ČKA). Osoba vykonávající tento dozor nesmí být ve střetu zájmů, za který se považuje zejména pracovněprávní, smluvní nebo jiný vztah s dodavatelem.“
http://www.novazelenausporam.cz/file/476/zavazne-pokyny-pro-zadatele-rd_3_vyzva.pdf

S pozdravem
Ing. O.Schreiber, Energy Centre Č. Budějovice