Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

20.1.16 / dotaz č. 65362
Dobrý den,
koupil jsem dum a chtěl bych udělat celkovou rekonstrukci a využít dotační program kotlikové dotace a NZú
Dobrý den,

dotační program NZÚ a kotlíková dotace jistě využít lze. Pro NZÚ je důležité zakreslení stávajícího stavu domu, včetně popisu konstrukcí a jejich skladeb. Pro kotlíkovou dotaci je nutné měnit stávající zdroj na tuhá paliva, který musí být vyfotografován. Z fotografie musí být patrný typ zdroje, jeje zapojení na otopnou soustavu (pokud existuje) a napojení na komín. V případě, že se jedná pouze o kamna na tuhá paliva v místnostech, je nutné toto uvést a vyfotografovat všechny zdroje, které budou měněny.
Projektovou dokumentaci k rekonstrukci domu je vhodné zpracovat již se všemi náležitostmi, ktkeré dotační program NZÚ vyžaduje (viz www.novazelenausporam.cz - závazné pokyny RD). Nové skladby konstrukcí navrhovat s ohledem na splnění všech požadavků NZÚ.
V rámci kotlíkové dotace budete dokládat:
- žádost, fotodokumentaci stávajícího zdroje na vytápění, potvrzení o likvidaci kotle a platnou registraci k NZÚ.
V rámci dotace NZÚ se dokládá:
- žádost, projektová dokumentace stávajícího stavu a nového stavu, energetický posudek a krycí list. V případě, že nejste výlučným vlastníkem RD, musíte doložit souhlasné vyjádření druhého vlastníka s provedením rekonstrukce a žádostí o dotační programy.

V rámci bezplatné konzultace EKIS nabízíme předběžné (orientační) posouzení navrhovaných opatření a výsledné zatřídění do podoblasti dotace.

S pozdravem
Ing. Tereza Nováková
Odpovídá:  Ing. Tereza Nováková* - EKIS Trutnov tisk