Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

2.2.16 / dotaz č. 65882
dobrý den,
máme zájem o dotaci na vytápění ZŠ. Nyní nově zateplená.
současný stav: zdroj tepla pro vytápění a přípravu teplé vody slouží plynová kotelna osazena třemi plynovými kotli Viadrus Lumex o výkonu 2x200kW a 1x 120kW. Celkový výkon kotelny 520 kW. účinnost spalování kotlů je 85%. kotelna v provozu od r. 1991.
záměr: instalace plynových kondenzačních kotlů. předpokládaná úspora nákladů při instalaci kondenzačních kotlů 15 - 20%. záměr oddělit úseky s jiným časovým užíváním. Objekt tělocvičny - zřídit zde samostatné vytápění se závěsným plynovým kondenzačním kotlem, který by nahříval i teplou vodu do umývárny do zásobníkového ohříváku 300l. Výkon kotle do 50kW.Stávající zásobníkový ohřívák teplé vody 1 tis.l, napojit nově na tři kondenzační kotle v kotelně. V přízemí pav. B je plánováno zřízení mateřské školy, která má rovněž jiný režim provozu proto je navrženo podlahové topení s vlastním kotlem.
Prosím o váš předběžný posudek, zda je možno s tímto projektem žádat o dotaci z vašeho programu. Pokud ano, ráda si dohodnu osobní schůzku k vyplnění a přípravě žádosti o dotaci.
Dobrý den,
k Vašemu dotazu sdělujeme:
Dotace na vytápění ZŠ z programu EFEKT 2016 je možná, a to dle aktivity B2 Rekonstrukce otopné soustavy a zdroje tepla.
Váš záměr - výměna starého plynového kotle za kondenzační kotel (kotle) je plně v souladu s podporovanou aktivitou B2 (musí mít ale parametry nařízení komise EU č. 813/2013, kterým se provádí směrnice EP a Rady 2009/125/E).
Program EFEKT je dostupný na: https://www.mpo-efekt.cz/cz/programy-podpory/64506
Před podáním žádosti je nutno váš záměr konkretizovat písemně, tj. zpracovat jednoduchý projekt na podmínky vytápění ZŠ.
Na tento projekt vám pak vypracuje energetický specialista Posudek dle vyhlášky MPO č. 480/2012 Sb. (podmínka - příloha k žádosti č. 1)
V souladu s tímto posudkem se pak přistupuje k vyplnění žádosti.
S pozdravem
Jiří Tomsa
Odpovídá:  Jiří Tomsa* - EKIS Ostrava EZE tisk