Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

21.3.16 / dotaz č. 67272
Jedná se o přístavbu k průmyslové hale, které nepřesáhne 25% obálky a jejíž podlahová plochy je menší než 25% celkové plochy.
Pokud budu postupovat podle §6 odst.2 c musím navrhnout U na doporučené hodnotě. Tím by přístavba měla mnohem lepší parametry něž stávající hala, která zaujímá 85% plochy.
Je množné v tomto případě zpracovat PENB jen pro přístavbu jako novostavbu? Technicky se mi to zdá logičtější, konstrukce stávající i nové části by byly obdobné.
Moc vám děkuji za váš názor a radu
Dobrý den,

dle zákona 406/2000 Sb. následovně:
>>> §2, odst. 1, písm. s - větší změnou dokončené budovy změna dokončené budovy na více než 25 % celkové plochy obálky budovy,
>>> §7, odst.2 - v případě větší změny .... "je třeba doložit PENB, splňující dané podmínky",
>>> §7, odst.3 - v případě jiné než větší změny ... splnit požadavky na energetickou náročnost pro měněné stavební prvky ... (tj. dle 78/2013 Sb.: Součinitel prostupu tepla | UR | W/(m2*K) | Doporučená hodnota dle ČSN 730540-2:2011) ... to doloží kopií dokladů, které se vztahují k měněným stavebním prvkům obálky budovy nebo měněným technickým systémům a které jsou povinni uchovávat 5 let.
to doloží kopií dokladů, které se vztahují k měněným stavebním prvkům obálky budovy nebo měněným technickým systémům a které jsou povinni uchovávat 5 let.

Zdroj: http://www.tzb-info.cz/pravni-predpisy/zakon-c-406-2000-sb-o-hospodareni-energii
Můj názor následující - ve Vašem případě PENB být nemusí; ale Ú-čka aby byly na doporučené hodnotě.

Děkuji, s pozdravem za EKIS Blansko, Radek Sláma.