Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

10.8.16 / dotaz č. 71184
Dobrý den
jsem en. specialista a mám zpracovat průkaz na zatepleni 5-ti patrové administrativni budovy. K administrativni budově je z jedné strany přilepena přízemní budova vrátnice a z druhé strany přízemní budova prádelny.Budovy jsou propojeny dveřmi. Zateplení se týká pouze administrativní budovy, ale dle výpisu z katastru jsou všechny 3 objekty vedeny pod jedním popisným číslem. Dále je k admin budově ještě nově přistavěna průmyslová hala, která dle katastru má již jiné parcelní číslo, číslo popisné nemá. Mám zpracovat PENB pouze na admin budovu nebo na komplet 3 budov patřící pod jedno popisné číslo?
Vážená paní kolegyně,
zákon č. 406/2000 Sb. explicitně neuvádí, jak postupovat. Zavedenou praxí je zpracovat PENB na budovu, která má vlastní popisné číslo, nebo nemá popisné číslo, ale stojí na vlastním pozemku. PENB se vždy zpracovává na celou budovu, tedy včetně přístaveb.
Ve vašem případě by tedy bylo logické zpracovat PENB na administrativní budovu včetně přístaveb vrátnice a prádelny. Zato sousedící průmyslová hala, která stojí na jiném pozemku, se pokládá za samostatnou budovu a do PENB ji zahrnovat nebudete.

Viz také dotaz č. 47386:
https://www.mpo-efekt.cz/cz/programy-podpory/efekt/i-ekis/47386

S pozdravem
K. Srdečný