Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

9.11.16 / dotaz č. 75950
Dobrý den,
pořídil jsem starší rodinný dům, který bude potřeba zateplit a zvolit vhodný typ vytápění atd. Rád bych využil programu Nová zelená úsporám.. Ateliérem Dek provedl energetický štítek na tento dům.(přikládám v příloze) Chci se proto tímto informovat, zda by bylo možné pokračovat ve spolupráci s cílem čerpat dotaci a pokud ano, jak tato spolupráci u vás standardně vypadá.

Děkuji
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Váš objekt má dle průkazu energetické náročnosti budovy, který mám k dispozici, cca 50 m2 stropu nad suterénem, cca 100m2 střechy, dále 100 m2 fasády a cca 20 m2 oken a dveří.

Pokud byste žádali o Novou zelenou úsporám, máte níže uvedenou tabulku částek. Pokud by se podařila kategorie A.2 (což není nereálné při větších tloušťkách tepelné izolace a komplexním zateplení všech konstrukcí), byla by dotace ještě o cca 20% větší.

dotace/m2
stěna 500 Kč
strop nad suterénem 330 Kč
okna 2 100 Kč
strop nad 2.NP 330 Kč
dotace projekt 15% z dotace na konstrukce do výše 25 000 Kč


Na druhé straně jsou náklady na přípravné práce v rámci dotace. Cena za projekt, posudek a krycí list je cena obvyklá cca 35 000 Kč včetně DPH. Dále je nutné vědět, že můžete dostat maximálně 50% z firmou fakturované částky za oprávněné náklady na opatření.

V případě dalších dotazů se mě neváhejte kontaktovat na email pavel.stajnrt@dek-cz.com

Zdraví

Pavel Štajnrt
Odpovídá:  Ing. Pavel Štajnrt* - EKIS Bystřice pod Hostýnem DEK tisk